Hoe wordt het Koolstofstaal gemaakt?

July 22, 2022
Laatste bedrijfscasus over Hoe wordt het Koolstofstaal gemaakt?

De Kenmerken van Staal

 

Wat over koolstofstaal vaak onbegrepen is is dat het geen bijzonder metaal is. Het term koolstofstaal beschrijft eigenlijk een waaier van staal met variërende niveaus van koolstof en andere materialen die de kristallijne structuur van het staal van bepaalde eigenschappen voorzien. Het overvloedigste ingrediënt in om het even welk staal is Ijzer. De verhoudingen van koolstof, mangaan, aluminium, en dergelijke worden toegevoegd om het staal de beste kenmerken en de eigenschappen voor zijn bestemming te geven. Dit gamma van metalen is gewoonlijk verdeeld in drie categorieën: laag koolstofstaal, middelgroot koolstofstaal, en hoog koolstofstaal.


Laag Koolstofstaal – het heeft 0,04 en 0,3 percenten koolstof en is uiterst veelzijdig. Het is gemakkelijk te lassen, te snijden, en tot het maken de perfecte keus voor taken die sterkte vereisen en vorm die, die vormen. Het heeft genoeg koolstof om het hard en duurzaam, maar niet bros te maken.


Middelgroot Koolstofstaal – het heeft van 0,31 tot 0,6 percenten koolstof. Dit brengt een harder staal, meer bestand tegen knipsel en lassen op. Dit soort staal wordt vaak gevormd en alvorens zijnd thermisch behandeld gestalte gegeven, aangemaakt of cryogenically verwerkt om het metaal verder te verharden of te raffineren.


Het hoge Koolstofstaal – het ongeacht een koolstofpercentage dat zo hoog kan in werking stellen zoals 1,5 die percenten wordt, de legeringen aan dit staal worden toegevoegd gewoonlijk betekend aan verdere verhoging de hardheid. Het staal van deze kwaliteit wordt algemeen genoemd „hulpmiddelstaal“ en is ongelooflijk hard en bros. De verdere die thermische behandeling maakt het meer zo, maar de hulpmiddelen van dit metaal worden gemaakt zijn duurzaam en onproductief.

 

Productieproces

 

De mensen hebben staal eeuwenlang gemaakt. De huidige methode van staalproductie is het Basisproces van de Zuurstofstaalfabricage (BOS).

 

Het BOS-proces begint met gerecycleerd of schrootstaal in de BOS-oven. Het gesmolten ijzer wordt gegoten over het schroot. Dit wordt de smelting. Een zuurstoflans wordt verminderd aan enkel over de oppervlakte van het vloeibare metaal, en bijna wordt de zuivere zuurstof geblazen door bij tweemaal de snelheid van geluid terwijl de samenstellingen zoals stroom en kalk worden toegevoegd. Dit veroorzaakt onzuiverheden in de smelting om te oxyderen, vormt schuimende slakken bovenop het vloeibare metaal. Dit proces zal ongeveer twintig minuten verdergaan. Terwijl in de oven, laten de gegevens kleine aanpassingen aan de formule toe die op temperatuur en het gedrag van het materiaal worden gebaseerd worden gemaakt.

Zodra volledig, wordt het metaal bemonsterd om te verzekeren het de nodig specificaties ontmoet alvorens wordt gegoten in een ander schip een gietlepel riep. De gietlepel zal het staal houden terwijl het in de gietlepeloven verwarmt en de legeringen worden toegevoegd om tot de definitieve staalsamenstelling te leiden. Zodra gebeëindigd, wordt het metaal gegoten in diverse het vormen apparaten om tot het basisformulier te leiden, versperren, of buis-dat is nodig. Door dit proces, zijn de arbeidsvereisten verminderde thousandfold geweest, die is wat heeft helpen staal één van de meest economische beschikbare metalen maken.