Hoe wordt het Roestvrije staal gemaakt?

July 22, 2022
Laatste bedrijfscasus over Hoe wordt het Roestvrije staal gemaakt?

Grondstoffen

 

Het roestvrij staalmetaal wordt gevormd wanneer de grondstoffen van nikkel, ijzererts, chromium, silicium, molybdeen, en anderen, samen worden gesmolten. Het roestvrij staalmetaal bevat een verscheidenheid van fundamentele chemische elementen die, wanneer samen gesmolten, tot een krachtige legering leiden.

Verschillende aandelen van roestvrij staal element-ijzer, nikkel, chromium, molybdeen, en koolstof (onder andere) — bepaal het type van roestvrij staal. De verhouding van ijzer aan andere materialen beïnvloedt hoe sterk de beschermende oxydelaag, hoe bestand het metaal aan specifieke correderende stoffen is, en een paar andere mechanische eigenschappen is (hardheid, smeltpunt, scheerbeurtmodulus, enz.).

Deze verschillende verhoudingen van roestvrij staalcomponenten veroorzaken de verschillende types van roestvrij staallegeringen. Elke unieke combinatie wordt doorverwezen naar aangezien een „rang“ van roestvrij staal-zulke als roestvrije rang 304, roestvrije 316, sorteert of roestvrij staal 420 sorteert.

Productieproces

 

Eerst, wanneer het maken van roestvrij staal, moet de fabrikant precies bepalen welk type van roestvrij staal maken dat zij hebben willen om. Dit is belangrijk omdat de rang van roestvrij staal dat zij hebben willen om maken de verhouding van roestvrij staalmaterialen zal beïnvloeden die in het mengsel, zoals ijzer, koolstof, nikkel, enz. aanwezig zal zijn. Deze verhoudingen zijn niet altijd nauwkeurig-soms, zijn zij op een waaier wegens het onvermijdelijke risico van verschil in de zuiverheid van elk element in de mengeling.

 

Zodra de grondstoffen worden verzameld, kan de rest van het roestvrij staal productieproces beginnen.

 

  • Het smelten van de Grondstoffen. De verschillende roestvrij staalmaterialen worden geplaatst in een oven (typisch een elektrische oven voor moderne roestvrij staal productietoepassingen) en aan hun smeltpunt verwarmd. Dit proces kan overal tussen 8 nemen en 12 uren zodra het metaal gesmolten is, roestvrij staal kan de productie aan de volgende stap te werk gaan.

 

  • Verwijdering van Bovenmatige Koolstof. Het gesmolten die materiaal in een vacuümzuurstofdecarburization (VOD) wordt geplaatst of decarburization van de argonzuurstof (AOD) systeem om bovenmatige koolstof te verwijderen. Afhankelijk van hoeveel de koolstof wordt verwijderd, kon dit proces in een norm of een low-carbon variant van legering-voor voorbeeld, 304 resulteren tegenover 304L-roestvrij staal. Dit kan de treksterkte en de hardheid van het eindproduct beïnvloeden.

 

  • Het stemmen of het Bewegen. Helpen de kwaliteit van het eindproduct verfijnen, kan het gesmolten staal worden bewogen helpen specifieke roestvrij staalcomponenten verdelen en verwijderen uit het mengsel. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het roestvrije staal is van eenvormige die kwaliteit en de specificaties ontmoeten zal tegen eind worden vereist - gebruikers.

 

  • Het vormen van het Metaal. Aangezien het roestvrije staal begint te koelen, wordt het gezet door zich een verscheidenheid van het vormen proces-beginnend met het hete rollen terwijl het staal nog boven zijn kristallisatietemperatuur is. Het hete rollen de hulp krijgt het staal in een ruwe vorm, en vaak gebruikt om staven of bloei van metaal tot stand te brengen. Om metaalbloei of staven van nauwkeurige afmetingen tot stand te brengen, kan het roestvrije staal worden koudgewalst.

 

  • Thermische behandeling/het Ontharden. Om interne spanningen te verlichten en de mechanische eigenschappen van het roestvrije staal te veranderen, kan het worden onthard (verwarmd en gekoeld in de gecontroleerde omstandigheden). Indien onthard, kan het staal moeten worden ontkalkt zodat wordt de beschermende oxydelaag niet gecompromitteerd.

 

  • Het snijden en het Vormen. Na het onthardende proces, wordt het roestvrije staal gezet door een verscheidenheid van knipsel en het gestalte geven van processen om een ideaal eindproduct voor de toepassing tot stand te brengen. De specifieke die verrichtingen worden gebruikt zullen om het roestvrije staal te snijden afhankelijk van de grootte en de vorm van de staaf/de bloei en het gewenste eindproduct variëren. Bijvoorbeeld, kan het staal mechanisch met grote metaalschaar worden gesneden als het maken van dikke metaalplaten. Ondertussen, CNC kunnen de stempel of de lasersnijmachines worden gebruikt om vormen uit dunnere metaalbladen te snijden.

 

  • Het toepassen van Oppervlakte eindigt. De roestvrij staalfabrikant kan verschillende oppervlakte toepassen eindigt aan hun roestvrij staalstaven, bloei, of draden alvorens hen aan andere fabrikanten te verschepen. De specifieke toegepaste afwerking zal afhankelijk van het bedoelde staal variëren gebruik-maar één van de gemeenschappelijkste oppervlakteafwerking maalt eenvoudig onderaan de oppervlakte om onzuiverheden te verwijderen en het meer vlot te maken.