De positieve bijdrage van China tot het in bedwang houden van globale inflatie

July 22, 2022
Laatste bedrijfsnieuws over De positieve bijdrage van China tot het in bedwang houden van globale inflatie

Volgens Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkelingsgegevens, bereikte het gemiddelde inflatiecijfer in OESO-landen 9,6 percenten in Mei, omhoog 3 procentpunten vanaf December 2021. Vele ontwikkelingslanden zien ook strenge inflatie, met Turkije, Argentinië en Brazilië onder ogen die inflatiecijfers met tientallen zien.

 

De de consumptieprijsindex van China nam 1,7 percenten jaarlijks in de eerste helft van dit jaar toe. In Juni bereikte het tempo van zijn CPI-groei 2,5 percenten, wat nog laag is. Als second-largest economie van de wereld, heeft China de stijging van consumptieprijzen beperkt, die helpt de verergerende globale inflatie beperken.

 

De stijgende energieprijzen zijn de belangrijkste bestuurders van toenemende consumptieprijzen. Zij zijn de worteloorzaak achter massieve uitgifte van vloeibaarheid in de Verenigde Staten en Europa. Het energietekort wordt veroorzaakt door de ons-Geleide sancties op Rusland.

 

In de eerste helft van dit jaar, veroorzaakte China 2,19 miljard metrische tonnen ruwe steenkool, omhoog 11,0 percenten jaarlijks, en zijn steenkoolinvoer bedroeg 115 miljoen ton, onderaan 17,5 percenten. Het veroorzaakte 102,88 miljoen ton ruwe olie, omhoog 4,0 percenten jaarlijks, en voerde 252,52 miljoen ton ruwe olie, onderaan 3,1 percenten in. China veroorzaakte 109,6 miljard kubieke meters van aardgas, omhoog 4,9 percenten jaarlijks, en voerde 53,57 miljoen ton, onderaan 10 percenten in.

 

Deze manier China verhoogde binnenlandse energieproductie, en de aanzienlijke daling in de energieinvoer heeft een positieve rol in het verminderen van de onevenwichtigheid tussen vraag en aanbod in de globale energiemarkt gespeeld.

 

China controleert strikt de groei van energiebehoefte door de output van de energie-intensieve industrieën samen te persen. In het eerste halfjaar, viel de het cementoutput van China 15 percenten jaarlijks, viel de ruw staaloutput 6,5 percenten, viel de ruwijzeroutput 4,7 percenten en de staaloutput viel 4,6 percenten.

 

Zijn elektriciteitsopwekking nam 0,7 percenten in de eerste helft van dit jaar, met thermische machtsgeneratie onderaan 3,9 percenten, waterkracht omhoog 20,3 percenten, windenergie omhoog 7,8 percenten en photovoltaic macht omhoog 13,5 percenten toe. De drie hernieuwbare energiebronnen gaven van 26,2 percent van de elektriciteitsopwekking van het land in de eerste helft van dit jaar rekenschap, 3,3 procentpunten hoger dan de eerste helft van 2021.

 

Deze bewegingen zijn bevorderlijk voor het verlichten van de opwaartse druk op goederen in de internationale markt en het in bedwang houden van globale inflatie.